Патентоваха името на Крисия

Патентоваха Крисия! Името на малката талантлива певица вече е запазена марка и може да се използва единствено от нейния баща. Това разкри таткото на приказното дете – бизнесменът Марин Тодоров.

„Още в началото на годината предприех действия, за да патентовам името на дъщеря ми. Посъветвах се с експерти в тази област и прависти, за да можем да задвижим процедурата. Тъй като с жена ми нямаме брак, решихме правата върху името да са на мое име“, обясни Тодоров, цитиран от „България днес“.

По негови думи цялата процедура му отнела около 6 месеца. Разточителността във времето се дължала на факта, че трябвало да бъде извършена проверка не само в България, но и по света дали някой друг не е патентовал името. „Оказа се, че никой не е запазил „Крисия Тодорова“ и получих правата. Оттук нататък само аз мога да казвам „Да“ и да давам разрешение за използването на името“, каза още бащата на талантливата изпълнителка. Той допълни, че името е запазено както на кирилица, така и на латиница.

Тодоров обясни, че целият процес по патентоването е негова лична инициатива и няма нищо общо с екипа на „Шоуто на Слави“. „Това е изцяло мое решение и съвсем сам задвижих процедурата. По този начин искам да се предпазя от възможността някой ден някой да злоупотреби с името на Крисия или да ме изнудва, за да ми иска пари. По този начин тя е защитена и през следващите 10 години само аз мога да се разпореждам с името. Сигурно ще има и изненадани хора, но аз реших да го направя и съм доволен, че в крайна сметка успя да се случи“, допълни бизнесменът от Разград.

Facebook Comments

109 коментара

Add your comment