VenZy: Фолклорните мотиви ще станат нов тренд в музиката ни

Новата песен на VenZy с Ники Бакалов и Виктория Георгиева от “Х-фактор” вече покорява класациите. Идеята за парчето “Нищо случайно” е била първоначално да бъде дует, но Вики внесла женска енегрия и така песента станала по-балансирана.

„Музиката на песента е на Ники, аранжиментът на диджей Борче, а текстът е на Прея и Илия Григоров. В началото беше планирано парчето да е дует между Ники и мен, но ни се стори, че ако евентуално някое момиче се включи в мъжката компания, ще внесе женска енергия за баланс. Песента е ведра и свежа и само две момчета да обикалят и пеят по плажа “светът ми е в теб събран” щеше да изглежда малко странно… Продуцентите ни Маги Сотирова и Графа решиха да включим и Вики, талантът на която се видя и в “Х-фактор”, където стигна до финалите, и нещата се получиха перфектно. Вече съм събрал много материал и до няколко месеца трябва да излезе дебютният ми албум. Сега подготвям и ново парче, което ще е различно, защото всеки изпълнител трябва да експериментира и да се развива“ – разказва той пред „Труд“.

Младата звезда на БГ музиката коментира по повод хита на румънския изпълнител Monoir, в който има част от изпълнение на Мистерията на българските гласове, че и български изпълнители вече се обръщат към богатството на фолклора ни.

„Още преди няколко години Джейсън Деруло използва в песента си “Брийтинг” “Мистерията на българските гласове”, а след него и Лил Уейн. Скоро това ще се промени, защото сега аз и мои колеги също сме се обърнали в тази посока и дори вече съм се свързал с фолклорни музиканти, с които ще работя. Истината е, че в най-автентичния си вид фолклорът винаги ще се слуша и тачи, но за да може да има развитие на тази музика, както е при кънтрито, тя трябва да влезе и в популярните жанрове. Това ще стане не само чрез попфолка, а когато и другите стилове започнат да включват фолклорни мотиви. Мои колеги вече направиха първите стъпки в тази насока и това ще стане нов тренд, нова мода“ – убеден е VenZy.

Facebook Comments

107 коментара

Add your comment